Vegan Quesadillas
Mumsiga quesadillas i vegansk tappning, passar perfekt som en lätt lunch
Ingredienser
- 10 tortillas
- 1 sats Hummus
- 1 paket kokta svarta bönor
- 3 tomater
- 1/2 rödlök
- 3 avocado
- 1 lime
- 1/2 kruka koriander
- 2 msk inlagd jalapeno
- Flingsalt
- Svartpeppar
- 1 paket vegansk mozzarella
Tillbehör
- Sallad
Gör Hummusen. Hacka tomaterna grovt och rödlöken fint. Dela avocado, snitta upp i ett grovt rutmönster och gröp ur i en skål så att det blir lite större bitar avocado. Hacka jalapeno och blanda ner i avocadon. Klipp i koriander, pressa över lime och smaka av med salt och peppar. Skölj bönorna och stek dom snabbt i lite olja. När dom går att mosa med stekspaden är dom klara. Mosa bönorna lite och salta och peppra. Bred ut ett ganska tjockt lager hummus över ett tortillabröd, lägg på bönor, hackade tomater och rödlök. Skeda på en klick avocadoröra och toppa med mozzarella. Lägg på en andra tortilla som lock. Stek i olja tills tortillan har en fin gyllene färg. Lägg under tiden ihop 4 till quesadillas. Låt svalna lite och dela sen i 4 bitar per quesadilla och servera med sallad.