This is the best burrito

you've ever eaten

Ett favoritrecept på champinjonfyllda burritos i ugn som från början kom med en leverans från Gröna Kassen.

Ingredienser

  • 2 st medelstora gula lökar
  • 200 g champinjoner
  • 1 tetra krosstomater
  • 3 tetra kidneybönor
  • 2 klyftor Vitlök
  • 2 tsk Spiskummin
  • 2 tsk Paprika
  • 1 msk Agavesirap
  • 2 tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 krm Chiliflakes

Sås

  • 2,5 dl Havregrädde
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk Grönsaksbuljong
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Svartpeppar
  • 2 msk Vetemjöl

Tillbehör

  • Morötter
  • Solroskärnor
  • 8 Tortillas

Sätt ugnen på 225 grader.

Skala och skiva en stor lök. Skiva också champinjonerna. Fräs löken i lite olja och vänd ner svampen efter en liten stund.

När svampen och löken mjuknat häller du på de krossade tomaterna, pressar ner en vitlöksklyfta och kryddar med spiskummin, paprika, salt, peppar, chiliflakes och agavesirap. Låt sjuda på svag värme i 5 minuter.

Skölj kidneybönorna och blanda ner. Sjud i ytterligare 5 minuter.

Värm grädde och vatten i en kastrull och blanda ner en redning av mjöl och vatten. Krydda med grönsaksbuljong, salt, svartpeppar och låt koka under omrörning tills såsen tjocknat lite.

Smörj en ugnsfast form. Lägg en tortilla i taget i formen, lägg på svamp och tomat fyllningen och rulla ihop. Fortsätt tills formen är full. Häll över gräddsåsen och grädda i ugnen i ca: 10 minuter tills ytan är fint gyllene.

Skär morötterna i tunna stavar och rosta solroskärnorna i en torr stekpanna. Salta lätt på fröna och servera dem tillsammans med morötterna till burritosen.